المقادير
لحمه مقطعه
ارز >> حسب الكميه اللي تحتاجيها
2 ملعقة كبيرة زيت او سمن
1 حبة متوسطة بصل، مفروم ناعم
2 عود دارسين ( قرفة )
6 – 8 حبة قرنفل، صحيح
6 – 8 حبة هيل، صحيح
2/1 1 ملعقة صغيرة ملح
ماء
تتبيلة اللحم
1 ملعقة صغيرة ملح
2/1 ملعقة صغيرة هيل ، مطحون
2/1 ملعقة صغيرة قرفة ( دارسين )، مطحونة
1 ملعقة صغيرة كركم
4/1 ملعقة صغيرة فلفل اسود، مطحون
2/1 ملعقة صغيرة لومي، مطحون >> حسب الرغبه
2 – 3 ملعقة كبيرة عصير ليمون
2 ملعقة كبيرة زيت او سمن
الطريقة
1) اغسلي الأرز جيدا، انقعيه في الماء الدافىء لحوالي 15 دقيقة.
2) في قدر متوسط الحجم ،، سخني الزيت او السمن، اضيفي البصل ، قلبي على نار متوسطة الى ان يصبح البصل ذهبي اللون.
3) ثم اضيفي اللحم و اضيفي اعواد الدارسين، القرنفل، الهيل، الملح والماء ، قلبي لتتوزع المكونات مع بعضها.
4) اتركيه اللي ان يستوي اللحم
5) اخلطي تتبيلة اللحم جيدآ وثم انشلي اللحم من القدر وادهنيه باالخليط واتركيه جانبآ
6) صفي المرقه من البهارات وتاكدي من ان الملح مظبوط واضيفي الرز اللي ان يستوي
7) بعد ان يستوي الرز جيبي قصدير (( ورق الالمونيوم )) طبقتين وحطيها علي الرز واعملي شقوق بواسطة السكينه
اضيفي اللحم علي القصدير ورشي المرقه اللي باقيه باالصينيه علي اللحمه
9) حطي قصديره باالمنتصف وحطي فيها ملعقه كبيره زيت
10) حطي في القصديره الفحمه اللي مولعتها من قبل وغطي القدر مظبوط باالقصدير
11) وحطيه في الفرن لمدة 10 او 15 دقيقه او علي النار بس تكون هادئه جدآ
12) وبعدين شيلي الفحمه انا اكب الزيت على الفحمه علي الرز >> ممكن ما تسوي هاالخطوه
13) وتشيلي اللحمه وتقلبي الرز جيدآ وتضعيه في صحن التقديم وعليه اللحم وتزيينيه بشرائح الليمون
ويقدم مع طحينه باللبن وشطه حار ه
بالعافيه عليكم